Колко струва?

Интернет ни дава възможност да сме уникални. За това и нуждите са такива. И за това сайтовете могат да бъдат от 300 до безкрайност. Сайтовете според нуждите биват толкова различни, че е трудно да се изброят всички. Има имиджови, корпоративни, рекламни, директно търгуващи, информационни и пр. пр.

Принципно погледнато има два подхода. Плащане за часове положен труд или плащане за продукт. Второто – продукт все още е разтегливо като понятие и за сега няма твърда цена. На час плащат фирмите от IT бранша които са правили много проекти и са сложили усреднена цена на час за различните умения на изпълнителя. Но те имат представа кое за колко часа се прави та калкулират на клиента крайна цена.

Подготвителната работа се състои в запознаване с това, което се очаква от сайта и изготвяне на предложение как то да бъде постигнато с минимум усилия и средства и с максимум ефективност.

Етапи на всеки сайт:

Освен трудът, който се влага на всеки един етап в подготовката и изработката на сайта, в себестойността могат да влязат и различни интелектуални продукти, като софтуер, шрифтове, картинки, преводи, текстове, музика и т.н.

И накрая имайте предвид следното – често се случва скъпото да излезе евтино, а евтиното – ужасно скъпо.


Copyright © StudioReklama- All Rights Reserved. This website uses valid: XHTML & CSS